top of page

gastvrijheid

Italianen staan bekend om hun gastvrijheid. In dit kleine dorp, Montenero d'Orcia in Toscane (provincie Grosseto) krijgt gastvrijheid een veel diepere betekenis. Iedereen hoort erbij. De inwoners zullen er alles aan doen om buitenstaanders op hun gemak te stellen of mee te helpen. 
 

geschiedenis

Montenero d'Orcia heeft een lange geschiedenis. In het dorp zijn de oude stadsmuren nog te zien, staat een kerk uit 1200 waarin verschillende kunstschatten te vinden zijn van bijvoorbeeld Lorenzetti en pronkt een put - ooit geschonken door Caterina de' Medici. Het park biedt ruimte voor tal van dorpsfeesten en evenementen door het jaar heen.
 

Montenero d'Orcia dateert al van uit de tijd dat de Etrusken hier regeerden. Montenero betekent niet 'zwarte berg' maar Nero was een van de Etruskische goden.

In het dagelijks leven is dit mooie dorp vrij modern. De inwoners reizen graag (ook naar andere landen) en een deel van de mensen spreekt goed Engels. Het dorp heeft een winkeltje, twee geldautomaten, een dokterspost, een bar (in de weekends maken ze verse pizza) en een restaurant (osteria). In de heuvels behorende bij Montenero d'Orcia is nog een restaurant (trattoria) te vinden. 

loes huybers montenero 2019 -2464.jpg

foto: copyright Loes Huybers

La Fucina Gialla

il paradiso in toscana

bottom of page